Kungsgatan 33, 111 56 Stockholm

Blodstruva med tartar på ren

Börja med struvan och gör därefter den karamelliserade lökmajonnäsen och rentartaren - avsluta med topping. Vill man inte göra egna struvor funkar det lika bra att använda färdiga krustader.

Blodstruva

1 ägg

1,5 dl mjölk

1/2 dl renblod

2 dl vetemjöl 

1 tsk salt

7 dl rapsolja – till fritering

  1. Rör ihop alla ingredienser till en slät smet.
  2. Värm oljan till 170°c och låt struvjärnet stå i oljan under tiden.
  3. Ta upp järnet och låt oljan rinna av. Doppa järnet i smeten så att det precis täcker kanterna. Fritera sedan struvan i cirka 1 minut.
  4. Lossa struvan från järnet och fritera ytterligare några sekunder för att få den jämnt krispig.
  5. Ta upp struvan och låt den rinna av på papper.

Karamelliserad lökmajonnäs

3 st schalottenlök

3 msk äppelcidervinäger

1 tsk socker

1 st ägg

1 tsk dijonsenap

2-3 dl olja

Salt

  1. Skala och skiva löken tunt.
  2. Värm upp stekpannan med ett par matskedar olja. När pannan är varm, gå i med löken och stek den tills den är glansig.
  3. Salta och sockra och låt löken bli gyllenbrun. Smaka sedan upp med vinäger och låt den koka in.
  4. Lyft upp löken och låt svalna. 

Mixa sedan lök, dijon och och det hela ägget med mixerstav. När det är helt slätt kan du mata i oljan tills konsistensen är fast. Smaka av med salt och vinäger om det behövs.

Rentartar

200 g putsad rensadel

Salt

Nymald svartpeppar

Finhacka köttet och smaka upp med salt, peppar och lökmajonnäsen.

Topping

Blad från citrontimjan

Frystorkade lingon

Renlav

Karamelliserad lökmajonnäs

Fyll struvan med rentartaren och toppa med majonnäs, lingon, citrontimjan och renlav.


Share by: