Kungsgatan 33, 111 56 Stockholm

En glögg med kulinarisk höjd signerad kocklandslaget.


Förra året lanserades vår världsunika Grand Cru-glögg i endast fem exemplar. Nu släpps årgångsglöggen och uppföljaren ”Tegnér & Son Extra fina starkvinsglögg". Även i år är den smaksatt av Svenska Kocklandslaget och med en glöggbas av ett riktigt bra vin. Glöggen kommer i en exklusiv förpackning och går att beställa i limiterad upplaga på systembolaget.se från och med den 27 oktober klockan 12.00 för 249kr.


Årets glögg är en fortsatt hyllning till den svenska glöggtraditionen med målsättningen att ta den klassiska juldrycken till absolut yttersta kulinariska nivå. Årets glögg är gjord på ett ekologiskt ripasso-vin från Valpolicella, varsamt smaksatt av Svenska Kocklandslagets lagkapten Ida Bauhn på endast naturliga (och självklart ekologiska) råvaror. Resultatet är en ytterst hantverksmässig och välsmakande kvalitetsglögg där traditionella julkryddor möter saffran, kakao och apelsin avrundat av värmen från en bra cognac.


För att ackompanjera glöggen har Kocklandslaget även komponerat en speciell glöggmeny bestående av tre tilltugg som lyfter glöggminglet till en helt ny kulinarisk nivå (se nedan för recept).


”Jag är oerhört stolt över att vi lyckats skapa en sån intressant och finstämd samklang mellan rätter och glögg. Att ha kunnat lyfta helhetsupplevelsen, inte bara genom en riktigt god glögg, utan också genom en meny tilltugg som förhoppningsvis inspirerar och går sin egen väg", säger Ida Bauhn, lagkapten för Svenska Kocklandslaget.


Tegnér & Son Extra fina starkvinsglögg  kommer finnas att klicka hem på Systembolaget.se med start den 27 oktober. Årgångsglöggen kommer endast finnas i begränsad upplaga så först till kvarn gäller. Priset är 249 kronor.


BESTÄLL HÄR

EXTRA FINA GLÖGG

För andra året i rad har vi på Tegnér och Son tillsammans med Svenska Kocklandslaget skapat en glögg av högsta kulinariska klass. Gjord på ett ekologiskt Ripasso-vin från Valpolicella, varsamt smaksatt av lagkaptenen Ida Bauhn med finstämd saffran, kakao och apelsin. Det hela avrundat av värmen från en god Cognac. Glöggen kommer i en exklusiv förpackning och finns att beställa nu.

15% VOL. 750 ML, 249kr

BESTÄLL HÄR
Ekologisk vinglögg

Svenska Kocklandslagets Meny

Petit choux

med ostkräm, kantareller och silverlök

Bakade petit chouxer fylls med ostkräm, inkokt silverlök, picklade kantareller och toppas med rivna valnötter och ljung.

En lyxig liten överraskning chockfull med umami och det bästa av svenska smaker. Bjuder på en överraskning i hur den med sin lite matigare framtoning matchar glöggen spektakulärt.

RECEPT
Ekologisk vinglögg

Saffranpannacotta

MED RAPSSABLÉ OCH ARONIA-PÄRLOR

Pannacotta smaksätts med saffran & cognac och serveras på en frasig kaka, toppad med lyxiga små pärlor.

En silkeslen och klassisk liten sötsak, vidareutvecklad med både djupare smak och nya texturer som bjuder på positiva överraskningar.

RECEPT
Ekologisk vinglögg

Blodstruva

MED TARTAR PÅ REN

Struvan fylls med rentartar och toppas med karamelliserad lökmajonnäs. (Vill man inte göra egna struvor funkar det lika bra att använda färdiga krustader.)

En matig och naggande god lyxtugga som bjuder på en oväntat klockren matchning till den extra fina glöggen.  För glöggminglet som vågar gå utanför ramarna.

RECEPT
Ekologisk vinglögg

Nyfiken på våra andra glöggsorter?

Vårt glöggsortiment

Share by: