Tegnér & Son Vinglögg

En uppskattad klassiker!

"Årets bästa glögg"

4,45/5

Dagens ps

5/5

"Ett säkert kort till glöggmyset!"

Elle logo

"En klassiker som aldrig gör en besviken."

Vinbanken logo

Suverän!  

"Ska det vara vinglögg är Tegnér det självklara valet."

spirits news logo
Esaias Recept Tegnér och Son vinglögg

Esaias Vinglögg – den klassiska smaken, förfinad sedan 1880

Vinglöggen är själva hjärtat i Tegnér & Sons historia – vår mest klassiska glögg, där tradition möter vinets elegans.


En ekologisk rödvinsglögg med rund smak, balanserad kryddighet och frisk fruktighet skapad för dig som uppskattar en glögg med djup men utan överdriven sötma.


Tegnér & Son Vinglögg är helt enkelt en hyllning till vår ursprungliga glögg som startade allt. En klassiker som passar lika bra till glöggminglet som till julafton, år efter år.


Våra receptfavoriter till Esaias Vinglögg


Apelsinkryddad brie

med rostade hasselnötter

Ugnsbakad brie med rostade hasselnötter

Krämig brie, frisk apelsin och rostade nötter skapar en perfekt kontrast till glöggens kryddor.

Så gör du: Lägg en hel brie i en ugnsfast form och värm tills den blir mjuk i mitten. Ringla över honung, rivet apelsinskal och grovhackade hasselnötter. Servera med tunt skivat bröd eller kex.
Tips: En nypa havssalt ovanpå bryter av sötman på ett bra sätt.


Kryddpocherade päron

med vanilj och stjärnanis

Pocherat päron

En klassisk dessert där glöggens smaker går igen i sockerlagen, ett elegant sätt att låta drycken inspirera maten.

Så gör du: Skala päron och sjud dem försiktigt i en lag av vatten, socker, kanelstång, vaniljstång och stjärnanis. När päronen är mjuka, låt dem svalna i lagen och servera med lättvispad grädde eller mascarpone. Extra gott blir det med en sked reducerad glögg som sås.


Mini-toast

med fikonmarmelad och lagrad ost

Mini-toast med fikonmarmelad och lagrad ost

Ett enkelt men alltid uppskattat tilltugg där sötman från marmeladen möter ostens sälta och passar perfekt till lätt värmd glögg.

Så gör du: Rosta små brödskivor, bred på fikonmarmelad och toppa med tunna skivor lagrad hårdost (t.ex. präst eller Västerbotten).
Avsluta med ett par droppar glögg eller lite nymalen svartpeppar för extra djup.



Tegnér & Son

VINSGLÖGG EKOLOGISK

Esaias Recept

Sedan vår första vinglögg skapades i slutet av 1800-talet har receptet förfinats, men aldrig förlorat sin själ.
Tegnér & Son Vinglögg görs på ekologiskt vin av hög kvalitet, smaksatt med klassiska kryddor som kanel, nejlika och kardemumma. Resultatet är en glögg som känns både välbekant och aktuell – lika självklar på julbordet som till glöggminglet.


Serveras varm eller lätt tempererad, gärna till något fruktigt, nötigt eller chokladbaserat.

12% VOL. 750 ML . 99 kronor

Hitta den här
Ekologisk Vinglögg Tegnér och Son