Kungsgatan 33, 111 56 Stockholm

Saffranpannacotta med rapssablé och aronia-pärlor

Pannacotta

250 g vispgrädde

150 g socker

0.5 g saffran

25 g cognac

1 st gelatinblad

Blötlägg gelatinbladet. Koka upp grädde, socker, cognac och saffran. Smält gelatinet i den varma vätskan. Gjut pannacottan i den form du vill ha den, låt den sätta sig och kyl.

Aronia-pärlor

100 g glögg

100 g äppelmust

20 g aronia-bär

2 msk flytande honung

3 g agar agar

5 dl olja

Lägg oljan i en frystålig, något djupare låda, till exempel en matlåda och frys i 30 minuter. 


Sjud glögg, must, honung och aronia bär några minuter och sila sedan. Vispa ner agar agar i den silade glöggen och koka upp.


Ta sedan ut oljan ur frysen och droppa ner vätskan så att det bildas pärlor.


Sila bort oljan och förvara pärlorna i kyl.

Sablékaka

24 g florsocker

37 g smör

45 g mjöl

18 g rapsfrömjöl

1 ägg

1 g salt

1 tsk citronzest

0,5 tsk vaniljsocker

  1. Väg upp alla ingredienser utom smöret i en bunke. Tärna kallt smör i små tärningar och blanda med resten i bunken.
  2. Kyl och kavla sedan tunt mellan två bakplåtspapper. Frys.
  3. Sätt ugnen på 165°c.
  4. Lossa sedan bakplåtspappret och skär/stansa ut den formen du vill ha på kakorna.
  5. Baka kakorna 10-15 minuter tills de blir gyllenbruna. Låt svalna.

Share by: